Botoșani, 11 noiembrie 1989*

 

Bună dragule,

 

am tot sperat că ajung pe la Piatra Neamț (ocazii ne-au tot amenințat, ba și că voi ajungeți pe aici!), dar iată că n-am ajuns încă. Cu greu, după lupte (inegale și legale) am obținut, în sfîrșit, și noi cărțile de la Ed[itura] Sport-Turism** (într-un număr sub cel în drept, dar…). Nu ți-am trimis încă un exemplar tocmai din această cauză, crezînd că ne vom putea vedea aici sau la Piatra – fiind mai  simplu așa; cartea are un format greu de trimis prin poștă. Sperăm totuși că după limpezirea vremurilor să putem ajunge la Piatra cu acel proiectat schimb… Dacă nu, voi face un colet cu cărțile pentru tine și ceilalți și mă voi achita de o datorie pe care o simt din ce în ce mai apăsătoare – mai ales că-mi stă pe suflet și stiloul lui Adrian***, recuperat de la Ipotești în bună stare și cu cerneală mov. Spune-i deci, că-mi pare foarte rău de întîrzierea aceasta dar nu mi s-a ivit nici o ocazie să i-l trimit, iar prin poștă mi se pare destul de riscant.
Am așteptat totuși de la tine vreun semn, dar nimic. Eu am vrut de cîteva ori să-ți scriu; ultima dată la apariția grupajului din „Cronica“, vrînd să te felicit pentru el, dar alte treburi și alte și alte necazuri m-au ținut departe de orice fel de corespondență. Sper că o duci bine…
Sper și eu într-un timp mai bun, într-o liniște pe care mi-am pierdut-o, într-o sănătate de care mi-e dor și pe care mi-e teamă că n-o voi mai avea-o niciodată. Scriu cînd și cînd – sper să intru-n normal iarna aceasta. Ultima lectură este Cela****, cele două cărți traduse la noi: un mare scriitor.
Îți doresc sănătate, liniște și poeme.

 

Gellu Dorian

 

* Scrisoare inedită aflată în Arhiva Aurel Dumitrașcu
** Este vorba de volumul „Pașii Poetului“ (reportaj-eseu, în colaborare cu Emil Iordache), Editura Sport-Turism (1989)
*** Poetul Adrian Alui Gheorghe
**** Camilo José Cela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *