Arhiva „Aurel Dumitrașcu“ din Sabasa lansează online, în data de 21 noiembrie, filmul documentar „Poeții nu merg niciodată în stele”, dedicat memoriei poetului Aurel Dumitrașcu. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 66 de ani de la nașterea poetului din Sabasa.

PROIECTUL CULTURAL „AUREL DUMITRAȘCU“ a fost lansat la data de 16 septembrie 2021, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la plecarea dintre noi a poetului Aurel Dumitrașcu, fiind coordonat de ing. Ionel Dumitrașcu, fratele poetului și unicul moștenitor legal. Proiectul are ca punct de pornire arhiva poetului Aurel Dumitrașcu (21 noiembrie 1955 – 16 septembrie 1990), păstrată în casa natală din Sabasa, Neamț. Arhiva cuprinde:
· material documentar organizat în dosare tematice (poezie, eseu, publicistică, traduceri)
· corespondenţă cu prieteni și scriitori români și străini
· fotografii
· înregistrări audio și video
· biblioteca – specializată în poezie clasică și contemporană

Proiectul îşi propune să transforme Casa Memorială „Aurel Dumitrașcu” din Sabasa într-un loc de referinţă pentru cercetarea literară oferind cercetătorilor o arhivă organizată, accesibilă şi bogată în materiale de studiu, în măsură să stimuleze reflecţia asupra vieții și operei poetului Aurel Dumitrașcu.
Documentarul a fost realizat de fratele și moștenitorul poetului, inginerul Ionel Dumitrașcu împreună cu jurnalistul Fabian Anton.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *