12 iunie 1990, Iași

Drag Aurel,

Mi-am pus mașina de scris la lucru. O cumpărasem (ce vis !) cu o lună înainte de evenimente și nu puteam să o înregistrez (n-avea nici un fel de acte). Conspirativa de ea, acum deconspiră!
Regret că nu am putut să ne vedem la ședința de la biata noastră Asociație. Am fost plecat la un colocviu național pe tema „Turismul cultural“. Susțin în continuare muzeele și patrimoniul. Am rămas cel de odinioară, cu pasiuni vetuste, anacronice, tradițional și discopat (fizic și liric). Sper că ți-a ajuns la îndemînă „rețeta“ mea (prin colegul D. Vacariu).
Uite de ce-ți scriu! (Dacă aș avea timp, aș coresponda altfel; observ că toată lumea se plînge; deh, măcar acum să-i dăm dreptate lui Voltaire: „Scrisori scurte, prietenie lungă!”). A trecut prin Iași Ion Stoica, directorul Bibliotecii Centrale Univ. din București, tradus recent în Anglia de Brenda Walker. Această distinsă doamnă dorește să publice în editura-i proprie un volum de versuri semnat de poeți români pînă în 40 de ani. Dintre moldoveni: tu, Danilov și subsemnatul.[1]
Așadar, pentru aceasta, trebuie să faci un plic (să-l înmînezi sau să-l transmiți prin poștă) pentru Ion Stoica – director, BCU, Str. Transilvaniei 6, sector 1, București – 70778. Plicul trebuie să cuprindă 10 – 15 poezii (nu de dimensiuni urieșești), o fotografie, scurte date biobibliografice, o confesiune lapidară, a ta, pe tema ce înseamnă poezia în viziunea ta. Acestea, în maximum două săptămîni. Sper să nu fii plecat la Paris în această perioadă sau în luna de miere și epistola mea să nu te găsească în timp util. Dacă ai nelămuriri, scrie-mi sau sună-mă la 981/45760 (POGOR), 981/47408 (PALAT) sau acasă (în sfîrșit, am telefon): 73009.
Salutări prietenilor comuni, sănătate, inspirație,
al tău,

 

Lucian Vasiliu

 

[1]  Antologia Young poets of new Romania (Coordonator Brenda Walker), London

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *